MotoEasy Joustava käyttöliittymä Yaskawan robottijärjestelmiin

 

Yaskawa Finland on tuonut markkinoille MotoEasy –tuotteen, joka on helppokäyttöinen käyttöliittymä ja räätälöity soluohjain Yaskawan toimittamille robottijärjestelmille. Selkeä käyttöliittymä helpottaa robotin käyttöä ja tämän avulla järjestelmästä saadaan enemmän tehoa irti. Myös käytön oppiminen helpottuu käyttäjien vaihtuessa, sekä nopeampi käyttö ja ohjelmointi parantavat robotin käyttöastetta. MotoEasyn ansiosta tavallisella Windows PC:llä voidaan Ethernet-yhteyden kautta muun muassa ohjata robottia tai liittyä asiakasyrityksen toiminnanohjausjärjestelmään.

MotoEasy on täysin räätälöitävissä, jonka ansiosta ohjelmalla pystytään vastaamaan moniin erilaisiin asiakkaan tarpeisiin.
Yaskawa Finland:n asiakkaiden yleisimpiä MotoEasy-käyttöliittymän käyttötarkoituksia on parametrinen robotin ohjelmointi, työjonojen luominen, sekä
monipuolinen järjestelmän ohjaus ja valvonta. Parametrisellä ohjelmoinnilla pystytään samankaltaisia tai muotoisia tuotteita ohjelmoimaan nopeasti mittoja tai muita arvoja antamalla. Poiminta- ja lavauskuviot voidaan syöttää parametriseen ohjelmaan. Työjonoja hyödyntämällä robotti saadaan työskentelemään yhtäjaksoisesti pidempiä aikoja, esimerkiksi yön yli. Ohjelmat voidaan tallentaa myöhempää käyttöä varten PC:n muistiin. Isommissa järjestelmissä valvonta ja ohjaustyökaluilla pystytään nopeuttamaan häiriöiden poistoon kuluvaa aikaa, kun PC:n näytöltä nähdään heti, missä kohti järjestelmää häiriö sijaitsee.

Monipuolisten tietokantayhteyksien ansiosta MotoEasyllä voidaan liittyä moniin erilaisiin toiminnanohjausjärjestelmiin ja muihin ”backoffice” työkaluihin. Robotin soluohjain voi kuitata valmistuneet työvaiheet suoraan ERP-järjestelmään tai kutsua työjonot suoraan tietokannasta. Näin säästytään manuaaliselta työvaiheelta ja poistetaan virheen mahdollisuutta. Moniin erilaisiin tietokantoihin on mahdollista lukea ja kirjoittaa MotoEasy soluohjaimen ansiosta. MotoEasy voi toimia myös yhdyskäytävänä robotin ja usean eri valmistajan PLC:n välillä.

"Lähes joka kerta kun neuvottelemme asiakkaan kanssa uuden robottijärjestelmän toimittamisesta, neuvottelemme myös MotoEasy- käyttölittymän sisällyttämisestä toimitukseen. Asiakkaan tarpeisiin räätälöity käyttöliittymä helpottaa ja monipuolistaa järjestelmän käyttöä usein paljonkin", sanoo Yaskawa Finlandin toimitusjohtaja Nina Lehtinen.  

Lataa esite: MotoEasy - Joustava käyttöliittymä Yaskawa robottijärjestelmiin

 

Ota yhteyttä myyntiimme selvittääksemme mitä etuja MotoEasy voisi tarjota sinun järjestelmääsi!

Tel. +357 403 000 600

info.fi@yaskawa.eu.com