Yaskawa Schweißen & Schneiden 2023 -messuilla

Yaskawa esittelee jälleen tänä vuonna laajaa robottihitsauksen valikoimaansa Schweißen & Schneiden -tapahtumassa (Halli 5, Osasto 5A27). Erityistä huomiota kiinnitetään myös Yaskawan toimittamiin avaimet käteen -järjestelmiin. Toinen tekninen kohokohta on sen ratkaisu robottien jarrutusenergian hyödyntämiseen.

Näyttelyosastolla vetonaulana toimii Motoman GP180 -käsittelyrobotti, jonka laipassa sijaitseva näyttö osoittaa reaaliajassa robotin senhetkiset käytössä saavutetut energiasäästöt. Tämän seuraaminen on mahdollista ainutlaatuisen teknisen ratkaisun avulla, joka syöttää robotin jarrutusenergian takaisin sähköverkkoon - vakiovarusteena ilman lisälaitteita. Kaikki suuremmat Motoman-robottisarjan robotit, joiden kantavuus on yli 35 kg ja sisältävät viimeisimmät YRC1000-robottiohjaimet, kykenevät muuntamaan pysty- ja sivuttaisliikkeiden kineettisen energian suoraan 400 V vaihtovirraksi 50 Hz taajuudella ja syöttämään sen takaisin verkkoon. Riippuen aina sen liikekuviosta, robotin energiatarve pienenee näin merkittävästi.

Kohti eurooppalaista ykkössijaa järjestelmärakennuksessa

Motoman GP180 on asennettu Type TSL-2000SY robottiradalle. Tämä yhdessä neljän robotin hitsaussolun kanssa edustaa kaikenkokoisia hitsausjärjestelmiä, joita Yaskawa on suunnitellut ja rakentanut Allershausenissa Münchenin lähellä lähes neljä vuosikymmentä. Tätä sijaintia laajennetaan parhaillaan toisella hallilla, jossa on noin 10 000 neliömetriä käyttötilaa.

Yaskawa jatkaa näin kunnianhimoisen strategiansa toteuttamista. Wolfgang Haag, Senior Key Account Manager EMEA Yaskawa Europen Robotics-divisioonasta, selittää ennen messuja: "Tavoitteemme on Euroopan markkinajohtajuus järjestelmien rakentamisessa vuoteen 2025 mennessä."

Samaan aikaan Yaskawa keskittyy yhä enemmän Euroopan tuotantopaikkaana. Tämän sitoumuksen yksi tulos on teollisuudenlaajuisesti poikkeuksellinen toimituskyky, jonka robotti- ja hitsauslaitteiden valmistaja voi EMEA-markkinoilla saavuttaa.

Yaskawa Schweißen & Schneiden -tapahtumassa (11. – 15. syyskuuta 2023 – Messe Essen): Halli 5, Osasto 5A27.