Yaskawa Finland Oy:n uudet toimitilat rakennetaan Lietoon Avantin teollisuusalueelle

 

Yaskawa-konserni on tehnyt merkittävän investointipäätöksen suomalaisen konserniyhtiön osalta rakennuttamalla Lietoon Avantin teollisuusalueelle uudet toimitilat. Automaation, robotiikan, käyttö-, liike- ja ohjausteknologian teknologiatoimittajana konserni investoi noin 10 miljoonaa euroa uuteen rakennukseen uudessa paikassa. Avajaisia vietetään vuoden 2025 keväällä.

 

Yaskawa Finland on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Vuonna 2016 liikevaihto oli 6,3 miljoonaa euroa ja vuonna 2023 se oli kasvanut 13,6 miljoonaan euroon. 

 

TKU-Rakennus Oy:n suunnittelema ja toteuttama uusi rakennus on suunniteltu niin, että yhä suurempien ja räätälöidyimpien robottijärjestelmien käyttöönotto ja testaus voidaan toteuttaa omissa tiloissamme. Kasvun myötä olemme joutuneet vuokraamaan väliaikaisia erillisiä tiloja järjestelmien testaukseen ja koeajoon. Uusi rakennus ja laajemmat tuotantotilat mahdollistavat toimimisen yhdessä toimipaikassa myös kiireisinä kausina.

 

Edustavassa demo- ja koulutuskeskuksessa asiakkaat ja vierailijat yliopistoista ja kouluista voidaan perehdyttää Yaskawan uusimpiin teknologioihin. Koulutuskeskuksessa ammattitaitoiset kouluttajamme opettavat Motoman-robottien ja Yaskawan räätälöimien automaatiojärjestelmien käyttöä ja ohjelmointia moderneissa tiloissa.

 

''Tulevaisuuteen suuntautuvana yrityksenä pyrimme parantamaan myös oman henkilöstömme viihtyvyyttä. Uusi rakennus tulee olemaan innovatiivinen ja moderni työympäristö", kertoo Nina Lehtinen, Yaskawa Finland Oy:n toimitusjohtaja.

 

Ratkaisevia tekijöitä Yaskawan uusien toimitilojen sijainnissa olivat erinomainen yhteys Turun satamasta sekä Turun Kehätien läheisyys.

Yaskawa Finland valitsi TKU-Rakennuksen uusien toimitilojen rakentajaksi.

Sopimusten allekirjoituksien jälkeen kättä päälle löivät Yaskawalta Nina Lehtinen ja TKU-Rakennukselta Veli-Matti Otava Turussa maaliskuussa 2024.