Motomanin GP-sarja laajenee 600 kg:n käsittelykykyyn asti

Yaskawan uudet Motoman GP -robotit (GP=general purpose, yleiskäyttöinen) korvaavat Motomanin vanhat MH-robotit. Nämä uudet 6-akseliset robotit ovat todellisia tuottavuusihmeitä.

Uusi Motoman YRC1000-robottiohjain

GP-sarjan robotteja ohjaa uusi Motoman YRC1000 -ohjausyksikkö. YRC1000:n opetusyksikkö on selkeä ja ergonominen. Se on luokkansa kevyin, piano on vain 730 g, ja siinä on helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Robottiohjelman toimivuus ja turvallisuus voidaan tarkistaa opetusyksikön näytöllä nähtävän 3D-simulaation avulla. Avoimien rajapintojen vuoksi uuden sukupolven ohjauksia voidaan käyttää Industrie 4.0 -ympäristöissä. Ohjausyksikön kaappi on erittäin kompakti ja tilaa säästävä. Sen tilavuus on ainoastaan 125 litraa. Tuotevalikoimastamme löytyy myös erilaisia ohjausyksikön muotoilua noudattavia lisäkaappeja.

Tukeva muotoilu 

GP-sarjan aiempien mallien tavoin uusien käsittelyrobottien yläkäsivarren (R-, B- ja T-akselit) kotelointiluokka on IP67, joten sitä voidaan käyttää entistä vaativammissa ympäristöissä ilman muutostöitä.

GP-robottien tilaasäästävän muotoilun ja kompaktin rakenteen vuoksi niillä voidaan työskennellä ahtaissa tiloissa ja niiden puhtaanapito on helppoa. Robotti liitetään ohjausyksikköön ainoastaan yhdellä kaapelilla. Myös tämä ratkaisu säästää tilaa ja vähentää kaapelien kulumista ja siten pienentää varaosien tarvetta ja alentaa huoltokustannuksia.