Lisää robottien kokoonpano- ja jakelutiloja Kočevjessa

Yaskawalle uusi investointi Sloveniaan

Yaskawa jatkaa robottien valmistus- ja jakelukapasiteettinsa vahvistamista Euroopassa 31,5 miljoonan euron investoinnilla Sloveniassa. Huhtikuun 24. päivänä Etelä-Sloveniassa sijaitsevassa Kočevjessä pidetyssä tilaisuudessa aloitettiin uuden Euroopan robotiikan jakelukeskuksen sekä uuden robottihitsausjärjestelmien kokoonpanohallin rakentaminen.

Uusi jakelukeskus luo keskitetyn pisteen robottitilausten vastaanottoa ja toteuttamista varten koko Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan (EMEA) alueelle. Kun keskus avataan tilikaudella 2025, kapasiteetti kasvaa, ja vuoteen 2027 mennessä Yaskawa odottaa Kočevjen hoitavan vähintään 80 prosenttia alueen tilauksista.

”Uusi Euroopan robottijakelukeskus, jossa on yksi varastointipaikka kaikille roboteillemme sekä paikallisesti kehitetyille lisävarusteille ja kolmannen osapuolen tarjoamille vaihtoehdoille, parantaa tuottavuuttamme ja tehokkuuttamme - ja tietysti asiakkaidemme tyytyväisyyttä”, sanoo Marcus Mead, Yaskawa EMEA:n toimitusjohtaja, puheenjohtaja ja pääjohtaja.

Tilaisuudessa olivat läsnä Slovenian pääministeri Robert Golob, talouskehitys- ja teknologiaministeri Matjaž Han sekä Kočevjen kaupunginjohtaja ja entinen presidenttiehdokas Vladimir Prebilič.

”Vain lisäämällä osaamista ja innovointia voimme säilyttää taloutemme kilpailukyvyn”, Golob sanoi. ”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että kun tänään puhumme aiemmista saavutuksista, voimme jo puhua tulevista hankkeista, jotka vahvistavat yhteistyötä Japanin kanssa entisestään. Tämä hanke ei ole vain symbolinen askel eteenpäin, vaan se on muutakin. Paras lopputulos voidaan saavuttaa, kun ihmiset, liike-elämä, paikallinen yhteisö ja lisäksi valtio antaa jonkin verran apua.”

 

Kunnianhimoinen laajentumisstrategia Euroopassa

Yaskawa noudattaa kunnianhimoista laajentumisstrategiaa Euroopassa. Sen tavoitteena on olla keskipitkällä aikavälillä yksi Euroopan johtavista teollisuusrobottien valmistajista. Viimeisten kymmenen vuoden aikana yritys on investoinut tälle alueelle noin 100 miljoonaa euroa.

Esimerkiksi Euroopan robotiikkadivisioonan pääkonttorissa Allershausenissa Münchenin lähellä otettiin äskettäin käyttöön toinen uusi tuotantohalli. Siellä Yaskawa on luonut 10 000 m² lisätilaa järjestelmien rakentamista varten. Lisää tuotanto- ja toimistotiloja on luotu myös Nantesiin Ranskaan ja Torsåsiin Ruotsiin.

Kočevjen investoinnin toisessa osassa Yaskawa luo uuden kokoonpanohallin suurten robottihitsausjärjestelmien rakentamista varten. Vuonna 1996 perustettu Yaskawa Ristro -konserniyhtiö siirtää toimintansa Kočevjeen nykyisestä tukikohdastaan Ribnicasta, joka sijaitsee 15 kilometriä luoteeseen.

Kočevje, joka sijaitsee 60 kilometriä Ljubljanasta kaakkoon, on Yaskawan ensimmäisen eurooppalaisen robottitehtaan sijaintipaikka, joka aloitti tuotannon vuonna 2018. Motoman-robottien lisäksi Yaskawa valmistaa hitsauslaitteita ja järjestelmäkomponentteja Ribnicassa ja muissa Slovenian toimipisteissä.