Asennusaika lyhenee ja tuottavuus paranee ArcWorldilla

Burnleyssä sijaitseva Sparta Ltd on yksi Iso-Britannian johtavista alihankintayrityksistä, joka on erikoistunut laserleikkaukseen, CNC-koneistukseen, hiekka- ja painevaluun, teräsrakenteisiin, vulkanointiin ja taontaan.  Kuten missä tahansa laajenevassa liiketoiminnassa jatkuva seuranta ja tuotantoon investoiminen on heille keskeistä kilpailukyvyn säilyttämiseksi.

Vaihtoehtoihin tutustuminen
Hitsausosaston lisääntyneen työmäärän vuoksi Sparta päätti tutkia eri robottihitsausjärjestelmien etuja ja sitä, miten ne voisivat auttaa kehittämään heidän tuotantoaan. Kartoitettuaan laajasti saatavilla olevat robottijärjestelmät ja miten kukin niistä vastasi heidän tarpeitaan, oli Spartalle selvää, että sopivin tuote oli Motoman ArcWorld CS. Tämä Motomanin MA-sarjan kuusiakseliseen robottiin perustuva järjestelmä on suunniteltu erityisesti vaativiin hitsaussovelluksiin. Erinomaisen langansyöttöjärjestelmän, rungon sisällä kulkevan kaapeloinnin ja robotin koosta riippuen 1440-2010 mm:n välillä vaihtelevan työalueen avulla MA-sarjan robotti parantaa merkittävästi hitsauksen laatua.

Spartassa huomattiin, että ArcWorld CS tarjosi heille selkeän edun erittäin kompaktina ja itsenäisenä järjestelmänä, joka vastaisi parhaiten heidän hitsausvaatimuksiaan.
-Se oli kuin minkä tahansa työstökoneen ostaminen, valitset tarvitsemasi koneen koon, paikan, johon haluat sijoittaa sen ja siinä kaikki, toimitusjohtaja Steve Davenport kommentoi.

Hyödyt saadaan nopeasti käyttöön
Jo ensimmäisen Spartaan toimitettavan Motoman- robottihitsaussolun jälkeen sen edut tulivat näkyviin.
- Ensimmäisen solun työpöytävarustuksen avulla tuotevaihto on erittäin nopea ja siihen kuluu aikaa vain puolisen tuntia. Tuotantomme on nyt keskimäärin 300 % nopeampaa kuin perinteisessä manuaalihitsauksessa., Steve lisäsi.
Investointipäätöksen teko toisesta Motoman-hitsaussolusta oli helppoa sen jälkeen kun ensimmäisen solun edut olivat selvillä.

- Olemme pystyneet siirtämään niin paljon tuotantoa ensimmäiseen Motoman-soluumme, että toisen aseman hankkimisen jälkeen ne vastaavat kuutta hitsaajaa. Korkealuokkaisen hitsauksen vuoksi hukkaa ei tule ja laatu pysyy tasaisena koko työvuoron ajan. Myös vähentyneet roiskeet merkitsevät suurempaa kapasiteettia. Olemme hyvin tyytyväisiä päätöksestämme sijoittaa robottihitsaukseen ja odotamme innolla toisen Yaskawa Motoman -yksikön hankintaa myöhemmin tänä vuonna, Steve vahvistaa.

Yaskawan ArcWorld-robottihitsausjärjestelmät ovat valmiiksi suunniteltuja ja koottuja kokonaisuuksia, jotka toimitetaan hitsausvalmiina. Ne tarjoavat joustavan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon robottien integroimiseksi hitsaavaan tuotantoon. ArcWorld voidaan toimittaa usealla robotilla, järeällä paikoituslaitteella tai koordinoidussa liikkeessä tarvittavalla servo-ohjattavalla ulkoisella akselilla varustettuna.