Käsittely/kokoonpano

Materiaalinkäsittely

Materiaalinkäsittelyrobotteja käytetään osien tai työkalujen liikuttamiseen, syöttämiseen tai irrottamiseen määrätyssä työkohteessa tai osien siirtämiseen koneesta toiseen. Valmistuslaitokset eri puolilla maailmaa integroivat materiaalinkäsittelyrobotteja järjestelmiinsä robottien nopeuden, tarkkuuden ja kustannustehokkuuden ansiosta. Manuaaliseen materiaalinkäsittelyyn verrattuna robotit pystyvät myös pitämään laatutason muuttumattomana. Myös robottien toistotarkkuus on erinomainen. 

Usein konenäkötekniikalla tai muilla laitteilla varustetut teollisuusrobotit vapauttavat tehtaan henkilöstön pitkästyttävistä ja uuvuttavista tuotantolinjan tehtävistä, mikä parantaa sekä tuottavuutta että tuotteiden laatua.

Robotit ehkäisevät seisokkeja, pienentävät työvoimakustannuksia sekä antavat erinomaisen tuoton tehdyille investoinneille. Robotit pystyvät myös työskentelemään 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä.

Särmäyspuristin lataus- ja purkutyöt

Ohjelman moduulirakenteen ja tarrainten vaihtojärjestelmän ansiosta tuotantolaitoksen järjestelmä on mahdollista toteuttaa hyvin joustavasti sekä mukauttaa nopeasti tuotannon asettamiin muuttuviin vaatimuksiin. 

Anturijärjestelmä varmistaa korkean laatutason ja ehkäisee samalla koneen toimintahäiriöitä, työstövirheitä sekä hylkyjen syntymistä. Järjestelmän ansiosta myös kaikki työkappaleet on mahdollista käsitellä yhdenmukaisesti. Laitteistoversio määräytyy komponentin koon ja painon perusteella. Myös robottien valinta laajoista mallisarjoista MOTOMAN ES ja MOTOMAN HP tapahtuu samoin perustein. 

Tässä videossa kaksi MOTOMAN-robottia huolehtivat lävistyskoneen Amada EMZ 3610 PDC ja särmäyspuristimen Amada HFE 100.25 saumattomasta automatisoinnista. 

Edut:

  • Parantunut tehokkuus
  • Sopii käytettäväksi pienien eräkokojen yhteydessä offline-ohjelmointiohjelmiston MOTOMAN MotoBend ansiosta.
  • Riippuvuus käsin suoritettavasta työstä pienenee

Osien kokoonpano

Teollisuusrobotit on saatettu varustaa konenäkötekniikalla tai muilla laitteilla ja pystyvät näin vapauttamaan tehtaan henkilöstön pitkästyttävistä ja uuvuttavista tuotantolinjan tehtävistä, mikä parantaa tuottavuutta ja tuotteiden laatua.

Robotit ehkäisevät seisokkeja sekä antavat erinomaisen tuoton tehdyille investoinneille. Robotit pystyvät myös työskentelemään 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä.

Tässä videossa on nähtävissä erilaisia MOTOMAN-robotteja kuten perinteinen 6-akselinen nivelvarsirobotti, SCARA-robotti ja kaksivartinen robotti. Robotit työskentelevät erilaisissa elektroniikkakomponenttien kokoonpanotehtävissä. Näitä tehtäviä ovat muun muassa:

  • Piirilevyjen kokoonpano
  • Juottaminen
  • Kaapelien kokoonpano