Hitsaus/leikkaus

Kaarihitsaus

Motoman valikoimiin kuuluu erikoishitsausrobotteja, huippuluokan paikoituslaitteita ja portaalijärjestelmiä sekä edistyksellisintä tekniikkaa edustavia asiakaskohtaisia ratkaisuja.

Vertaansa vailla on Motoman-monirobottitekniikka, joka pystyy synkronoimaan yhden ainoan ohjaimen avulla täydellisesti keskenään jopa 8 robottia (tai 72 akselia). Tästä on käyttäjille monenlaisia etuja: 

Hitsauksen aiheuttamien muodonmuutosten väheneminen, jaksoaikojen lyhentyminen, ohjelmoinnin nopeutuminen, mahdollisuus ilman kiinnittimiä tapahtuvaan hitsaamiseen, tehokkuuden lisääntyminen ja hitsausjärjestelmän joustavuus. 

Teollisuusrobotit on varustettu letkupaketilla, joka on integroitu robottivarren yläosaan ja pään akseleihin. Tämä parantaa kiinnitinten saavutettavuutta, minkä lisäksi myös letkupakettien käyttöikä pidentyy huomattavasti.

Kaksi MOTOMAN-robottia työskentelee yhteistyössä servo-ohjatun kahden aseman pyöritysliikkeelle tarkoitetun paikoituslaitteen kanssa puunpolttouunien valmistusprosessissa. Paikoituslaitteet lataavat kiinnittimiin kaksi uunia, kun taas paikoituslaitteen toisella puolella sijaitsevat robotit huolehtivat uunien hitsaamisesta. Robotit ja paikoituslaite kuuluvat osana yhteen ja samaan robottien ohjausjärjestelmään.

Edut:

 • Tuottavuus kasvaa erittäin voimakkaasti kahteen robottiin ja kahden aseman paikoituslaitteeseen perustuvan soluratkaisun ansiosta.
 • Parantunut ja yhdenmukainen laatu
 • Riippuvuus käsin suoritettavasta työstä pienenee

Integroidulla johdotuksella varustettu 165 kg:n YASKAWA MOTOMAN -robotti hitsaa autoon liittyvää kokoonpanoa. 

Edut:

 • Tuottavuuden parantuminen
 • Laadun parantuminen
 • Riippuvuus käsin suoritettavasta työstä pienenee

Pistehitsaus

Jos pistehitsauksessa on käytettävä enimmillään yli 100 kg:n painoisella virtalähteellä varustettuja hitsauspihtejä, tällöin on syytä ottaa avuksi teollisuusrobotit, jotka pystyvät erinomaisesti tähän tehtävään.

Hitsauksen jaksoaika on kriittinen tekijä suurten tuotantoerien valmistajille, joiden on valmistettava yhden työvuoron aikana tuhansia pistehitsejä. Motoman-pistehitsausrobotti pystyy paikoittamaan hitsauspihdit erittäin tarkasti ja nopeasti, mikä lyhentää hitsausjakson kestoa ratkaisevien sekuntien osalta ja parantaa näin tuottavuutta. 

ES-sarjan Motoman-robottien kehitystyön tavoitteena oli erityisesti luoda sellainen robotti, jonka suorituskyky ja luotettavuus on ylivertainen monimutkaisissa pistehitsaustehtävissä.

Leikkaus

Robotit ovat täydellinen valinta moniin eri leikkaustehtäviin. Robotit ovat erittäin joustava ratkaisu hyvinkin erilaisten osien monimutkaisten muotojen leikkaamiseen käytettiinpä prosessina sitten laser-, plasma- tai vesisuihkuleikkausta.

Robottijärjestelmän erinomaisen tarkkuuden ja radanseurantakyvyn ansiosta on mahdollista päästä tarkkuudeltaan yhdenmukaisiin tuloksiin kolmiulotteisessa työstössä. Samalla järjestelmä on myös joustavampi kuin monet muut leikkauskoneet. Yhtä ja samaa MOTOMAN-robottijärjestelmää voi myös käyttää useisiin eri tehtäviin, kuten leikkaukseen, hitsaukseen ja jälkikäsittelyyn, mikä lyhentää kokonaisjaksoaikoja ja parantaa nopeasti tuottavuutta.

Tämä MOTOMAN-robotti syöttää lankkuja vannesahan läpi kitaran rungon valmistusprosessin aikana.

Edut:

 • Tuottavuuden parantuminen
 • Laadun parantuminen
 • Hylkyjen määrän vähentyminen
 • Riippuvuus käsin suoritettavasta työstä pienenee
 • Parantaa työympäristön turvallisuutta