Uutiset

Yaskawa MotoMINIn korkealuokkainen suunnittelu palkitaan Red Dot Award: Product Design 2019 -palkinnolla

29. maaliskuu 2019

Yaskawan Motoman-robottiperheen pienin malli MotoMINI palkitaan Red Dot Award: Product Design 2019 -muotoilukilpailussa Red Dot -palkinnolla. Kilpailun tuomaristo myöntää sen tuotteille joiden muotoilua se pitää erinomaisena. Motoman GP8 -robotti oli Red Dot -voittajien joukossa jo vuonna 2018.

Yaskawan Motoman-robottiperheen pienin malli MotoMINI palkitaan Red Dot Award: Product Design 2019 -muotoilukilpailussa Red Dot -palkinnolla. Kilpailun tuomaristo myöntää sen tuotteille joiden muotoilua se pitää erinomaisena.

Uusi MotoMINI pystyy käsittelemään 350 mm:n toimintasäteellä 500 g:n hyötykuormaa. Kevyessa ja kompaktissa 6-akselisessa robotissa yhdistyy nopeat liikkeet 0.02 mm:n toistotarkkuuteen. Tämä tekee MotoMINIstä ihanteellisen pienten työkappaleiden ja komponenttien käsittelyyn ja luonnollisesti myös kokoonpanoon pienessä tilassa.

MotoMINIn kompakti rakenne on tilaa säästävä. Robotti pystyy toimimaan kolmen akselin suuntaisesti ja ympäri ahtaissa tiloissa ja sen vuoksi suorittamaan monimutkaisia kolmiulotteisia käsittelyoperaatioita.

Pienempi tilantarve lisää samalla tuottavuutta. Robotin oma paino on vain 7 kg, jonka ansiosta sitä voidaan käyttää olosuhteista ja käsiteltävästä kappaleesta riippuen  joustavasti ja sovelluskohtaisesti. Robotti on siis linjassa Yaskawan strategian kanssa "built-to-order" -tuotteista, jotka täyttävät nykyiset Industrie 4.0:n vaatimukset.
 
Palkittuja tuotteita yhdistää korkealuokkainen muotoilu
"Haluan vilpittömästi onnitella palkinnonsaajia heidän hienosta menestyksestään. Se, että heidän tuotteensa pystyivät täyttämään tuomariston tiukat kriteerit, todistaa heidän muotoilunsa laadun. Palkinnon saajat edustavat teollisen muotoilun keskeisiä trendejä ja heidän työnsä osoittaa alan tulevaisuuden suuntaviivoja”, sanoo professori tohtori Peter Zec, Red Dotin perustaja ja toimitusjohtaja.
 
Kokemus ja asiantuntemus menevät suoraan asiaan
Red Dot Award: Product Design on yksi maailman suurimmista muotoilukilpailuista. Vuonna 2019 suunnittelijat ja valmistajat 55 maasta toivat kilpailuun yli 5 500 tuotetta. Kansainvälinen tuomaristo, joka koostuu eri alojen kokeneista asiantuntijoista, on kokoontunut yli 60 vuotta valitsemaan muotoilultaan vuoden parhaat tuotteet. Useita päiviä kestävän valintaprosessin aikana he kokeilevat tuotteita, keskustelevat niistä ja pääsevät lopulta päätökseen kilpailuun osallistuvien tuotteiden muotoilun laadusta. Uskollisena motolle "Hyvää muotoilua ja innovaatiota etsimässä" heidän arviointinsa keskittyy sellaisiin kriteereihin kuten innovaation taso, toimivuus, muotoilun laatu, pitkäikäisyys ja ergonomia.

Menestystä juhlitaan palkintojenjakotilaisuudessa
Yaskawa juhlii 8. heinäkuuta 2019 menestystään kilpailun palkintojenjakotilaisuudessa. Kansainvälinen muotoiluala kokoontuu Essenin Aalto-teatteriin osana Red Dot -gaalaa. Sitä seuraavassa Designers 'Night -juhlassa Red Dot -palkitut saavat todistuksensa. MotoMINI lisätään "Design on Stage" -näyttelyyn  Red Dot Design Museumiin Essenissä. Museossa esitellään kaikki kilpailussa palkitut tuotteet. MotoMINI tulee näkymään myös Red Dot Design Yearbookissa, internetissä ja Red Dot Design -sovelluksessa.