Uutiset

Motomanin GP-sarja laajenee

15. lokakuu 2017

Monipuolinen, nopea ja kompakti - nyt entistä raskaammille kuormille

Yaskawa on laajentanut Motoman-robottien GP-sarjaa uudella mallilla: Motoman GP25 pystyy käsittelemään 25 kg:n kuormia.

 

Kompaktit ja erittäin nopeat GP-sarjan robotit parantavat tuottavuutta huomattavasti. Niiden käsittelykyky on 7, 8, 12 tai nyt myös 25 kg.

GP (General Purpose) merkitsee yleiskäyttöistä. Yaskawan kompakti ja erittäin nopea GP-sarja on kehitetty juuri sellaiseksi eli suorittamaan tehokkaasti mitä erilaisimpia kokoonpano-, pakkaus- ym. kappaleenkäsittelytehtäviä. Mallisarjan 7, 8, 12 ja 25 kg:n kuusiakseliset robotit nostavat luokkansa nopeimpina tuotantotehoa huomattavasti. 

Kuten GP-sarjan vanhemmissakin malleissa, uudessa GP25:ssä on yläkäsivarren akselien (R, B ja T) kotelointiluokka IP67. Siksi se soveltuukin ilman muutostöitä työskentelemään myös vaikeissa olosuhteissa.

Rakenteensa ja muotoilunsa ansiosta GP25 mahtuu työskentelemään ahtaissa paikoissa ja sen puhtaanapito on helppoa. Robotti liitetään ohjausyksikköön ainoastaan yhdellä kaapelilla. Tämän ratkaisun etuna on kaapelien vähäisempi kuluminen ja pienempi asennustilan tarve, ja siten myös alentuneet varaosa- ja huoltokustannukset.

Uusi suorituskykyinen Motoman YRC1000-robottiohjain

GP-sarjan robotteja ohjataan uudella Motoman YRC1000-robottiohjaimella. YRC1000:n opetusyksikkö on luokkansa kevyin, vain 730 grammaa. Sen kosketusnäytön käyttö on yksinkertaista ja miellyttävää. Opetusyksikön näytöllä nähdään 3D-simulaatio robotin todellisista liikkeistä ja lisäksi esimerkiksi turva-alueiden rajat. Avoimien rajapintojen ansiosta ohjainta voidaan käyttää Industrie 4.0 – ympäristössä. Ohjainkaapin tilavuus on vain 125 litraa, jonka ansiosta sen sijoittaminen on helppoa. Tuotevalikoimastamme löytyy myös lisäkaappeja sijoitettavaksi YRC1000:n kanssa samaan pinoon.

Lisätietoja saat Yaskawa Finlandilta:

Puh. +358 403 000 600

info.finoSpam(at)yaskawa.eu.com