Uutiset

YASKAWA mukana Hannoverin messuilla

05. maaliskuu 2019

Yaskawa esittelee Hannoverin messuilla (halli 12, osasto 50) helppokäyttöisten komponenttien avulla konkreettisia aikaa ja henkilöstöresursseja säästäviä ratkaisumalleja teollisuuden automatisointiin.

YASKAWA Cockpit software.

MotoMini at Automatica fair in 2018.

New and extended ArcWorld family

GA500 on uusi, kompakti ja erityisesti teollisuuden sovelluksiin sopiva lisä nykyiselle taajuusmuuttajasukupolvelle. Helppokäyttöisessä taajuusmuuttajassa on 800 parametria ja se tarjoaa ihanteellisen ratkaisun lähes kaikkiin sovelluksiin. Monipuolisuudesta huolimatta se voidaan konfiguroida helposti muutamassa minuutissa vastaamalla yksinkertaisiin kysymyksiin. Helppokäyttöisyys ei pelkästään yksinkertaista käyttöönottoa, se myös lyhentää siihen kuluvaa aikaa merkittävästi. Lisäksi GA500 soveltuu kaikkiin moottorityyppeihin, myös kestomagneettimoottoreihin.

Yaskawan osastolla on nähtävänä Bonnissa sijaitsevan Hans Dietrich Genscher-koulun toteuttama projekti, joka osoittaa ohjelmoinnin yksinkertaisuuden ja käytön helppouden merkityksen teollisuusrobottisovelluksissa. Projekti on osa oppilaitosten kanssa käynnistettyä Digital Pact -ohjelmaa. Yaskawan tukemassa ”hdg robotic 4.0”-hankkeessa tässä modernissa monikansallisessa koulussa murtaudutaan kokonaan uusille alueille digitalisaation ja teknologian opetuksessa. Luokka-asteilla 7-9 opiskelevat koululaiset oppivat sen avulla perustaidot ohjelmoinnissa ja mikrokontrollerien ja robottien hallinassa.

Edellisillä Hannoverin messuilla julkistetun ”YASKAWA Cockpit” i3-mekatroniikkaratkaisun uusin versio ”Edition 1” esitellään tänä vuonna ja se tulee olemaan asiakkaiden saatavilla kesästä 2019 lähtien. Sen avulla voidaan tallentaa reaaliajassa eri komponenttien, robottien tai koko järjestelmän tietoja, mukaan lukien kolmannen osapuolen toimittamat tuotteet. Kerätyt tiedot voidaan esittää ja arvioida visuaalisessa ja helposti ymmärrettävässä muodossa.

Robotiikan merkittävä rooli joustavassa ja yksinkertaisessa automaatiossa näkyy messuilla Yaskawan laajalla robottiosastolla. Esillä on niin konepalvelu- kuin yhteistyörobottisovelluksia, joista osan on asennettu vihivaunun päälle. Hannoverissa esitellään myös ensimmäiset Yakawan Euroopassa valmistamat robotit ja uuden isomman yhteistyörobotin HC20 prototyyppi.

Tuulivoimaloiden, merenkulun ja teollisuuden suuritehoisiin sovelluksiin erikoistunut Yaskawan Environmental Energy Division (EED) esittelee uuden turbo-sähkömoottorin tehoalueelle 100 - 600 kW. Muista vastaavista käytöistä poiketen tällä uudella innovaatiolla saavutetaan kierrosnopeudet 6000 - 20 000 rpm ilman erillistä vaihteistoa. Vaihteellisiin ratkaisuihin verrattuna nämä uudet moottorit ovat huomattavasti kompaktimpia ja pitkäikäisempiä. Vaihteeton turbo-moottori säästää tilaa 50 prosenttia ja yksinkertaisen rakenteen ansiosta sen huollontarve on vähäinen.

 

 

YASKAWA Hannoverin messuilla

1.-5. huhtikuuta

Halli 17, osasto B50

 

Yhteystiedot:

Tel. +49 (0)6196 569-300

Fax +49 (0)6196 569-398

info@yaskawa.eu.com