Uutiset

YASKAWA ostaa ZF Italia s.r.l:n teollisuusautomaatio-liiketoimintayksikön.

25. helmikuu 2019

Eschborn, 25. helmikuuta 2019 - YASKAWA Europe GmbH, jonka pääkonttori sijaitsee Eschbornissa, Saksassa, ostaa Assagossa Milanon lähellä toimivan ZF Italia s.r.l:n. Kauppasopimuksen hintaa ei julkisteta.

ZF Italia s.r.l., kansainvälisen ZF Friedrichshafen AG -ryhmään kuuluva Italiassa toimiva tytäryhtiö, ja YASKAWA Europe, japanilaisen YASKAWA Electricin tytäryhtiö, ovat tehneet strategista yhteistyötä automaatioteknologian myynnissä Italiassa jo 25 vuoden ajan. Nyt tehdyn kaupan myötä yritykset jatkavat menestyksekästä yhteistyötään uudessa muodossa ja vahvistavat samalla asemiansa Italian markkinoilla, joka on Euroopan toiseksi suurin.

"Yhdistämällä omat ominaispiirteemme valmistajina pystymme tukemaan asiakkaitamme entistä paremmin heidän automatisointihankkeissaan ja antamaan heille ratkaisevia kilpailuetuja", YASKAWA Europe Gmbh: toimitusjohtaja Manfred Stern kuvailee yrityskaupan strategista taustaa. ”Integroimalla tuotelinjamme Drives, Motion & Controls ja Robotics voimme hyödyntää paremmin koko teollisuusautomaatioalueen mahdollisuuksia ja tarjota asiakkaillemme Italiassa parempaa tukea”, sanoo toimitusjohtaja Norbert Gauß YASKAWA Europe GmbH: n Drives Motion Controls -osastolta.

”Meillä on ilo säilyttää jatkuvuus toiminnassamme ja jatkaa menestyksekästä neljännesvuosisadan mittaista kumppanuuttamme kokeneen tiimin kanssa, nyt uudella omistajarakenteella”, sanoo Drives Motion Controls -yksikön liiketoimintajohtaja Marco Civinini, joka johtaa uutta lähes 20 hengen tiimiä yhdessä Andrea Marchesen kanssa. Myös italialaiset asiakkaamme suunnittelussa, automaatiossa ja valmistuksessa hyötyvät uudesta yritysrakenteesta entistä laajemman palveluverkostomme ansiosta. Drives, Motion ja Controls -alueiden lisäksi Yaskawalla on ollut Italiassa jo pitkään robotiikan alalla toimiva tytäryhtiö. Drives-, Motion- ja Controls - ja Robotics-divisioona (RD) toimivat Italiassa neljässä eri toimipisteessä: Torinossa, Milanossa, Modenassa ja Bresciassa. Uuden yksikön toiminta alkaa 1. maaliskuuta 2019.