Uutiset

Parempaa ergonomiaa pakkausrobotin avulla

05. elokuu 2019

Laatikoiden kokoaminen ja pullojen nostelu on sekä aikaa vievää että rasittavaa puuhaa. Pullojen pakkaamiseen tarkoitetun robotin avulla pienpanimo voi investoida enemmän siihen missä on hyvä - valmistamaan ja markkinoimaan omia tuotteitaan. Air Grip World on pieni, kaiken sisältävä robottiasema, joka täyttää ja sulkee laatikot toimitusta varten.

Ängölin panimolle Kalmariin toimitetun Air Grip World -robottiaseman asennus ja käyttöönotto vei vain muutaman tunnin.

Täyttölaitteesta pullot kulkevat hihnakuljetinta pitkin robottiasemalle. Sen jälkeen robotti tekee loput. Toisin sanoen se avaa laatikot, täyttää ne pulloilla, liimaa laatikon läpät ylä- ja alapuolelta ja pinoaa laatikot Euro-lavalle asiakkaalle toimitettavaksi.

Air Grip Worldin kapasiteetti on noin 1200 pulloa tunnissa tai valmiiksi pakattu laatikko minuutissa. Lukuun ottamatta pahvin liimauslaitteita, kaikki komponentit ovat Yaskawalta: huipputekninen MOTOMAN-teollisuusrobotti ohjauksineen, patentoitu Air Grip -pullotyökalu, käyttöpaneeli HMI:llä, MicroPLC ja taajuusmuuttajat. Kaikki komponentit on sijoitettu siirrettävälle ja turvaseinillä suojatulle alustalle.